Benelux-prijs voor Deventer op Stelten én Smurfit Kappa Zedek

In het Smurfit Kappa Experience Centre in Oosterhout zijn op donderdag 15 november de tweejaarlijkse Innovation & Sustainability Awards uitgereikt door Erik Bunge, CEO van Smurfit Kappa Benelux.

Er waren in totaal 158 inzendingen vanuit de elf fabrieken in de Benelux.

In de categorie Sustainability Award ‘Social’ ging de prijs naar het Deventer bedrijf Smurfit Kappa Zedek én het event Deventer Op Stelten.

Met het bouwen van twee torens (25 meter hoog) en een kerk van karton, onder leiding van de Franse kunstenaar Olivier Grossetête, werd een performance van internationale allure gerealiseerd, waaraan door ruim 3000 vrijwilligers is meegewerkt.

De samenwerking tussen het Deventer bedrijf en het event is bovendien een voorbeeld bij uitstek van een niet alledaagse vorm van samen werken tussen cultuur en economie.

Deventer Op Stelten heeft de afgelopen jaren een goede samenwerking met Smurfit Kappa Zedek opgebouwd, die onder meer heeft geleid tot produktinnovatie, vormen van relatiemarketing en een forse culturele impuls voor het event.

Het winnen van de prijs betekent ook dat het Deventer project nu ook genomineerd is voor de awards van Smurfit Kappa Europa!

 

Bouw kartonnen torens Olivier Grossetête (film door Smurfit Kappa):