…..

…..

Programma Deventer Op Stelten 2023 | A-Z

Het programma van het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten 2023 is bekend! Nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België, Togo en Nederland toveren de historische binnenstad van 7 t/m 9 juli weer om tijdens de 26e editie van het theaterfestival. Ben jij erbij?


ARK – Dansnest

Metaforisch ARK zet je stiekem aan het denken. Twee dansers moeten samen voorkomen dat een enorm object niet voorbij een desastreus kantelpunt komt. ARK van Dansnest klinkt verdraaid bekend…


Bello!– Fabbrica C

BELLO! is een voorstelling voor het podium die virtuoze circusartiesten met verschillende achtergronden en een zeer behendige acteur samenbrengt. Gekozen vanwege hun wederzijdse vermogen om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. – Nederlandse première


Blue Birds – Close-Act

Nieuwsgierige vogels met priemende ogen. Een zwerm reusachtige blauwe vogels daalt neer in Deventer en verkent het publiek met de grootste nieuwsgierigheid. Close-Act keert terug met Blue Birds.


Deventer Bijzonder

Ook terug van weggeweest is de speciale openingsavond voor mensen uit de verzorgingstehuizen in de stad. Het festival is maximaal toegankelijk, vandaar dat Stichting Deventer Bijzonder i.s.m. Deventer Op Stelten ieder jaar een voorstelling speciaal voor deze doelgroep verzorgt. Ieder jaar wordt er gezocht naar een unieke locatie. Dit jaar speelt de voorstelling in Deventer Schouwburg.

Genodigden genieten op donderdagavond 6 juli van de voorstelling OVVIO van Kolektiv Lapso Cirk.


DIEP – VolDaan

Mindfuck ontmoet theater. VolDaan zet met de show DIEP je wereld volledig op zijn kop. Letterlijk. Deze vervreemdende solovoorstelling, waarin niet gesproken wordt, vraagt het uiterste van de hersenen van bezoekers.


Free to be free – Sites of Memory

Hoe vrij ben je om vrij te zijn? Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde. Free to be Free is de nieuwste locatievoorstelling van Sites of Memory over vrijheid en verzet. Van de Lebuinuskerk tot naast de IJssel, deze voorstelling neemt het publiek mee langs verhalen en plekken die verbonden zijn aan de koloniale geschiedenis van Deventer. – Première


Galop – Liza van Brakel (GAAT NIET DOOR)

De voorstelling Galop kan helaas NIET doorgaan vanwege een blessure bij de artiest.

Een viering van het circus, de fiets en veel gekkigheid. Galop, de circusvoorstelling van Liza van Brakel en TENT komt naar je toe. Op de fiets! Galop is een fietstour en circusvoorstelling ineen, als dat niet duurzaam is. De artieste heeft haar eigen roze, witte en paarse fiets vakkundig omgebouwd tot paradepaard en met haar tent achterop toert ze deze zomer met haar korte voorstelling langs festivals en dorpen, een tocht van 1000 kilometer.  


Joséphine – Cie des Quatre Saisons

‘Joséphine en haar babydraken’, een rondtrekkende en interactieve attractie. Op een dag, aan het einde van de Middeleeuwen, is een verschrikkelijke vuurspuwende draak die prinsessen ontvoerde in een hele lange en diepe slaap gevallen. Vandaag heeft een groep roekeloze kinderen hem wakker gemaakt… Nederlandse première.

Leuke voorstelling voor de kleintjes!


Malaya – Close-Act

Close-Acts Malaya: een koortsdroom waaruit je zwetend ontwaakt. Waar ben ik? Waar moet ik naartoe? Het publiek wordt bedreigd en verleid. Zo neemt Malaya iedereen mee in een eindeloze reis met onbekende bestemming.

SAMEN VRIJ!

Op 1 juli herdenken we in Nederland met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Samen vieren we de vrijheid. Van Rivierenwijk naar Borgele en Keizerslanden naar Zandweerd kunnen bewoners meedoen aan de viering. Dialoog en ontmoeting staat centraal, want vrijheid vier je samen! Voorafgaand de viering van 1 juli zijn er diverse activiteiten. Lees meer en doe mee! >