The Sirens’ Song – Mecanique Vivante

Het Sirenenorkest, tot in de puntjes uitgedost in uitbundige kleuren, trekt op twee wagens door de stad en lokt het publiek naar zich toe als een moderne Rattenvanger. Deze meerstemmige parade rolt door de straten en verspreidt onderweg vreugde, plezier en gelach.

Briljante uitvinder

Franz Clochard, oprichter van Mécanique Vivante, verandert de wereld van circus al meer dan 30 jaar. Met zijn briljante uitvindersgeest tovert hij oude gebruiksvoorwerpen om tot wereldvreemde theatrale instrumenten waarmee hij unieke shows creëert in steden over de hele wereld. Shows met pianospelende kippen, orkestrale cementmolens en -zoals dit jaar- een zevenkoppig polyfoonorkest van muzikale sirenes. Dat zorgt voor soundscapes die je niet eerder hoorde.

Indrukwekkende parade

Clochard en zijn gezelschap banen zich op veredelde locomotieven een weg door de stad, waarbij het publiek als een moderne rattenvanger aantrekt. Langs de route is aandacht voor het Sirénium, een uniek instrument dat de Sirenen aanvoert, en aan de beroemde vliegende kettingzaag die de majestueuze roep van een misthoorn in gang zet. Voor Museum De Waag slaat een muzikant op haar buisklokken, wat het einde van de parade en het begin van de grote finale markeert: orkestrale tympanen, sirénium, gitaar, slagwerk en het enige echte Sirenenorkest.

Tot in de klokkentoren

In de parade van Mécanique Vivante is een bijzondere rol voor stadsbeiaardier Bauke Reitsma. Hij speelt samen met de Franse muzikanten een speciaal geschreven compositie. Mécanique Vivante vanaf de grond, Reitsma vanuit de klokkentoren van de Lebuïnuskerk. Zo zijn de tonen van The Sirens’ Song tot in de verre omgeving te horen.

Deze voorstelling is speciaal voor Deventer Op Stelten op maat gemaakt en hierin hebben Deventenaren een rol.

Loop mee met de route!