Deventer Op Stelten presenteert…

april 2023

…in de Deventer Schouwburg

Wie niet kan wachten tot Deventer Op Stelten weer terug is deze zomer, kan in de Deventer Schouwburg terecht om toch een beetje ‘Op Stelten’ sfeer te proeven. 

Dit jaar haalt de Deventer Schouwburg het buitentheater naar binnen. Ischa Arnoldus, hoofd programma, productie, stad & innovatie &  Adrie van Essen, artistiek leider Deventer Op Stelten/ Events dEVENTer vormen samen het programmateam in deze samenwerking.

“Door het jaar heen ben ik aan het scouten voor Deventer op Stelten. Af en toe kom je een interessante of spectaculaire voorstelling tegen. Soms past de voorstelling dan helaas niet in het concept, of is het niet beschikbaar voor het festival. Op het podium van Schouwburg Deventer kunnen we juist deze voorstellingen laten zien onder de naam ‘Deventer op Stelten presenteert”.
Adrie van Essen van Deventer Op Stelten/dEVENter

“Ik kijk erg uit naar deze intensivering van de samenwerking, we kunnen elkaar hierin alleen maar versterken en de liefhebbers van dit genre een hele mooie serie bieden. Adrie en ik vullen elkaar geweldig aan op het gebied van kennis en connecties met interessante makers. Samen maken we dit mooie programma nog sterker”. 
Ischa Arnoldus van Deventer Schouwburg

In seizoen 22/23 vallen deze voorstellingen onder ‘Deventer Op Stelten presenteert’:

1. Jakop Ahlbom – Vielfalt  | 3 februari 2023
De charismatische goochelaar Jakop Ahlbom keert na ruim tien jaar terug in Nederlandse theaters. Met de internationale succesvoorstelling Vielfalt wordt het publiek meegevoerd in een surrealistische film, dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. 

2. Tall Tales Company – A Clockwork Orange | 23 maart 2023
Tall Tales Company neemt je in A Clockwork Orange mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. Beleef de redeloze grenzeloosheid van bendeleider Alex en zijn companen in acrobatische hoogstandjes in het theater. De voorstelling balanceert net als de film en het boek op een grens van humor, weerzin en fascinatie.

3. Panama Pictures – Vanishing Point XL | 17 mei 2023
In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt… meer info & tickets >

Voorafgaand aan de voorstelling Panama Pictures op 17 mei 2023 in Deventer Schouwburg, presenteert Deventer Op Stelten haar programma van het festival 2023 aan de pers en publiek in een van de foyers. De voorstellingen voor seizoen 2023/2024 worden in het voorjaar bekend gemaakt. Binnenkort verschijnt hier meer nieuws over op beide websites. 


Panama Pictures

Vanishing Point XL

We zijn onsterfelijk zolang we leven.

In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden.

Panama Pictures brengt in vijf theaters een ‘extended version’ van Vanishing Point. Deventer Schouwburg is er een van!

Met veertien dans- en circusstudenten van Fontys Dansacademie en ACaPA voegen we een jonge generatie twintigers toe aan het intieme verhaal over vergankelijkheid. Als niet te temmen jeugd die een plek opeist nemen ze het toneel af en toe volledig in beslag. De groepsscènes worden ermee nog grootser en spectaculairder, het contrast tussen wervelende dynamiek en kwetsbare verstilling nog groter, de fysieke zoektocht nog intenser.

Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt…

Datum 

Woensdag 17 mei 2023

Tickets

€22,50 – duur: 60 min

Verkrijgbaar bij de Deventer Schouwburg

Locatie

Deventer Schouwburg 
Leeuwenbrug 2
7411 TJ Deventer