Malaya – Close-Act

Close-Acts Malaya: een koortsdroom waaruit je zwetend ontwaakt. Waar ben ik? Waar moet ik naartoe? Het publiek wordt bedreigd en verleid. Zo neemt Malaya iedereen mee in een eindeloze reis met onbekende bestemming.

Ruimtereis

Een reis door de ruimte vangt aan. Zeven futuristische wezens vertrekken in hun zilveren bol naar onontdekte bestemmingen. Tot vanuit het grote niets een enorm zwevend rad hun pad kruist. De voertuigen stevenen op elkaar af en visioenen doemen op. Magische wezens en goden raken in strijd terwijl een orakel probeert de reizigers terug te krijgen naar de realiteit. Wat is waar en wat niet? En hoe desastreus wordt de ontmoeting tussen de voertuigen? Wat als de botsing zorgt voor een versmelting van ruimte en tijd en van licht en beweging?

Koortsdroom

Malaya is een indrukwekkende voorstelling waarin je ogen en oren tekort komt. Met monsters op stelten, artiesten in grote installaties, stunts op grote hoogte, vuur, dans en opzwepende muziek heb je als bezoeker al snel het gevoel in een koortsdroom te verkeren. Maar de karakters zijn echt, net als je gevoel van onmacht en angst, geluk en verleiding. Close-Act noemt het dan ook een ‘reis met mobiele objecten door dromen en nachtmerries’.

Terug in Deventer

Close-Act speelt haar grootse shows op festivals in Japan, Australië, Mexico, Canada en in ieder Europees land. Toch voelt Deventer Op Stelten een beetje als thuiskomen voor het Nederlandse theatergezelschap. Geen wonder, de groep stond al in 2002 op dit festival. En de show waarmee ze debuteerden? Inderdaad: Malaya.

Loop mee met de route!