Solidarity – Afuma

Nederlandse première

Humor, dans en circus op Togolese ritmes. De nieuwe Togolese theatergroep Afuma neemt je mee naar Afrika met hun show Solidarity. Een indrukwekkende show vol opzwepende ritmes en dans op grote hoogte.

Drie steltenlopers verkennen de grenzen van het menselijke lichaam. Ze vechten, komen samen, ontwarren en mengen. Met hun hoofd 5 meter boven de grond vertonen ze met speels gemak de meest acrobatische bewegingen, grappige scènes en knappe jongleeracts. Hierdoor is Solidarity een indrukwekkende voorstelling waar circus, muziek en stelttheater samenkomt, aangevoerd door de zanger en percussionist You. You verzorgt opzwepende ritmes en zang uit Togo en andere gebieden van Afrika, waardoor de show een feestelijk geheel wordt. Afuma is een gloednieuwe theatergroep, die zijn debuut maakt op Deventer Op Stelten.

De groep is vernoemd naar de plant Afuma, een klimplant die op het hout groeit waarvan hun stelten zijn gemaakt. Een mooie symbolische naam, omdat ook de drie artiesten verder willen groeien op hun stelten.