RE-ACT – Poolshoogte

RE-ACT – Poolshoogte

Diverse jongerenproductiehuizen reizen af naar het Havenkwartier om hun podiumkunsten te tonen aan het publiek van Deventer Op Stelten. Van SubSub uit Almere tot De Noorderlingen uit Groningen en van Jeugdtheaterschool Zuidoost in Amsterdam tot de Werkplaats van Deventers eigen Theaterschip. Productiehuizen waarin jongeren de kans krijgen zichzelf als podiumkunstenaar te ontplooien en performances te ontwikkelen die zij zelf willen maken. Rauw, brutaal, soms experimenteel, maar altijd van ongekend hoog niveau.
 
Zonder oordeel bij Zoals ik ben (12+) (Zaterdag 21.30-22.30)
We willen denk ik allemaal gewoon zijn. Gewoon jij en gewoon ik. Zijn. Zonder oordeel. Maar dat gaat niet altijd…  Jij vindt iets van mij, en om eerlijk te zijn vind ik ook van alles van jou. Maar wat nou als we al die meningen en vooroordelen even vergeten? Kunnen we elkaar dan accepteren zoals wij zijn? Zeven jonge makers van SubSub presenteren een collectie verhalen over identiteit en oordeel(loosheid). Zonder mening; zonder oordeel.
 
Reserveer je gratis ticket via theaterschip.nl

Because (12+) van Deventer Makelij (Vrijdag: 21.30- 22.15)
De Werkplaats van het Theaterschip presenteert Because! Omdat er 100 redenen zijn om je uit te spreken en de dialoog aan te gaan. Twee bijzondere performances waarin jonge makers uit de regio hun eigen makerschap onder de loep nemen. Wie zijn ze als maker, en wat maakt hen uniek? Neem een kijkje in de wondere wereld van jonge theatertalenten die op het punt staan van doorbreken.
 
Reserveer je gratis ticket via theaterschip.nl

EWAJA (10+), nu al te laat? (Zaterdag 14.30 – 15.30)
Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) presenteert: EWAJA. “Snap me fingers in m’n sprookje en dan zie je me niet meer, ben mezelf in wat ik doe dit heeft niemand me geleerd. Jullie style is outdated het is niet geavanceerd, deze shit dat is precies hoe ik me identificeer.’’
Ewaja… “Eerste les en nu al 15 minuten te laat?’’
 
Reserveer je gratis ticket via theaterschip.nl

Titus Andronicus (13+): wreedheid van de hoogste orde (Zaterdag 18.45 – 19.15 & 21.15 – 21:45)
Titus is teruggekeerd van een meedogenloze tienjarige oorlog, waarbij zij 21 dochters in de strijd heeft verloren. Verraden door zijn natie en met haar familie in stukken, volgt een reeks bloedige gebeurtenissen terwijl Titus en Tamora – koning van de Goten – aan een gewelddadige cyclus van wraak beginnen. Verkrachting, kannibalisme, verminking en moord zijn de gruwelijke instrumenten in Shakespeares bloedigste toneelstuk. 14 jonge spelers van De Noorderlingen onderzoeken dit decenniaoude verhaal, want deze overstroming van dood en geweld lijkt angstvallig actueel voor onze wereld vol chaos en wanorde.
 
Reserveer je gratis ticket via theaterschip.nl

Info

Leeftijd: 8+

Land: Nederland