.

.

Programma Deventer Op Stelten 2024 | A-Z

DAYS
HOURS
MINUTES
SECONDS

Soka Tira Osoa – Cie Basinga

Het publiek neemt deel aan het optillen van het bouwwerk, begeleidt de kunstenaar in haar vooruitgang… De tijd staat stil, iedereen houdt de adem in. Gedragen door de live gespeelde muziek beweegt een koorddanser zich over een draad van meer dan 4 meter hoog. Een unieke en tevens meesterlijke luchtvoorstelling die vreemd genoeg op de grond begint.


Lemniscate – Cie Bivouac

Deze duizelingwekkende voorstelling bestaat uit twee dansers en een acrobaat, die een unieke en vreemde ruimte bewonen die ze met veel plezier verkennen. Deze nieuwe wereld is een soort ideale caleidoscopische speeltuin. Wat je ziet is een dans van vallen en opstaan, maar vooral ontdekken.


BRAS – Muziektheater BOT

De muzikale en beeldende taal van een eeuw geleden, toen niemand zich iets aantrok van wat redelijk of betamelijk was. Honderd jaar laten bevraagt BOT met BRAS de huidige jaren ’20 waarin spanning opnieuw in de lucht hangt. Gaat het ook nu genadeloos exploderen, of vinden we elkaar terug?


Ensemble – Circusdrome

Komt dat zien, komt dat zien! Maar liefst vijf (!) korte voorstellingen in de oude traditie van circus. Een mix van humor, illusie en circuskunst. Met veel oog voor detail, vervaardigde Circusdrome vijf nostalgische minitheaters, bijeen gezet op het terrein van Hoogtevrees.


SPACE RODEO – CLUB5

Deventer Op Stelten i.s.m. Poolshoogte

Ga mee op bounty-hunt in het jaar 2099, op zoek naar klimaatverantwoordelijkheid! De natuur is dood, steden zijn vergaan en mensen lijden. Hoe houden wij Big Buffalo Bill verantwoordelijk voor zijn daden tegen mens en natuur? 


Le Complexe de l‘Autruche – Collectif d’équilibristes

Negen acrobaten delen dezelfde verslaving: rondlopen op handen. In Le Complexe de l’Autruche (het struisvogelcomplex) steekt het gezelschap niet haar hoofd in het zand. Maar draait de wereld wel op haar kop.  


It takes a Child to raise a Village / FREE – Corpo Máquina Society

Deventer Op Stelten i.s.m. Poolshoogte

Deze magische voorstelling met freerunners, muzikanten en acteurs roept op tot een speelser, vrolijker en dienstbaarder samenleven waarin we geluk in onszelf en in elkaar vinden. Een theatrale speeltuin waarin kinderen en theaterprofessionals samenwerken en het beste in elkaar naar boven halen.SUPERHUMAN SHOW – De Werf x Theater Gajes x NJON

Deventer Op Stelten i.s.m. Poolshoogte

Maak kennis met vier supermensen die strijden om de titel van SUPERHUMAN! In deze bijzondere talentenshow is er geen ruimte voor emotie en imperfectie – totdat de kandidaten zich tegen het systeem keren en samen met het publiek in opstand komen. Want het delen van allerlei soorten emoties, is dat nou niet nét onze superkracht?


Big Dancers – El Carromato

Voetjes van de vloer. Een magische combinatie van verlichting en poppenspel; grote dansers die de straten overspoelen met hun ‘elektro-energetische’ muziek en positieve energie.


Play Crowd – Directie & Co

De grens tussen performers en publiek wordt overschreden: het publiek is voor 90% de performer van deze show. In een tijd waarin samen beleven, solidariteit en menselijke interactie meer dan ooit nodig is danst het publiek samen.


Zeeboenk – Theater FroeFroe

Laat je meevoeren over woeste wateren in een draaikolk van zelf verzonnen visserslatijn. Een wervelende kletsnatte familievoorstelling voor en over (klein) mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen). Met livemuziek, mooie installaties en publieke interactie.


Waterland – Theater Gajes

Een visuele, muzikale, humoristische en ontroerende voorstelling over vier mensen die eindeloos op zee drijven. Zullen ze in staat zijn een nieuw leven op te bouwen of zullen ze ten onder gaan?


Pascalerf 48 – Heintz & Kop

Deventer Op Stelten i.s.m. Poolshoogte

Stilte kun je horen, maar misschien kun je in Pascalerf 48 stilte ook zien. Een combinatie tussen lichtkunst, beweging en beeldend theater nodigt je uit tot een moment van vertraging en verstilling. Deze choreografie van licht, geluid en materiaal laat je even de tijd vergeten.


Hoogtevrees

Als onderdeel van Deventer op Stelten zal Hoogtevrees er deze 10e editie een tikkeltje anders uitzien: verwacht een gloednieuw programma, een nieuwe vormgeving en een verandering van locatie binnen het Worpplantsoen waar muziek en theater dit jaar veel meer geïntegreerd zullen zijn.

Natuurlijk blijft Hoogtevrees trouw aan zijn roots, want wat is een festival zonder de nostalgische kermis, overheerlijke foodtrucks, koud bier, een wijnbar en een killer van een line-up? En dit alles, drie dagen lang!


High tea – Jelicious

Eerst was er ‘De Tafel’, in Deventer presenteert ‘Lux, de levende Schemerlampen’ zich voor het eerst aan het publiek. Gezamenlijk wandelen ze over de pleinen en straten met een kopje verbeelding, een schepje poëzie en een wolkje van magie


CODE – Justice in Motion

Fysiek theater vol adrenaline, freerunning, bmx en live rapmuziek in een verhaal over de georganiseerde misdaad en haar jonge slachtoffers. “Er is geen uitweg, toch?”


Kamchàtka – Kamchàtka

Intens, krachtig en eigentijds straattheater over mensen en grenzen. Zijn het passanten of immigranten met hun koffertje in de hand? Deze bekroonde voorstelling Kamchàtka is nu ook eindelijk in Deventer te zien.


ECHT – Mobil&Voorsluis

Schaamteloze komedie vol hilariteit en herkenning over het artiestenechtpaar; de Magnifico’s . Ze kunnen niet langer de schone schijn van een perfect huwelijk ophouden en hun ego’s blijken groter dan er ruimte is op het podium.


Embolic – Cia Pau Palaus

Deze zeer poëtische clown heeft het publiek over de hele wereld betoverd met zijn uitzonderlijke talent en ​​een spoor van gelach achter zich gelaten. Geheel zonder tekst wordt je meegenomen in zijn wereld, waarbij het publiek niet rustig achterover kan zitten. Lachen gegarandeerd, voor jong en oud.


DIY – Poolshoogte

Jonge makers krijgen vijf dagen de tijd om de performance van hun leven te ontwikkelen. Een voorstelling met dans, theater, performance art of circus, voor een klein publiek in de intieme setting van een theateretappewagen. Een creatief experiment waarin jonge talenten de kans krijgen zich uit te spreken én voor het eerst het podium te betreden op een groot festival. Laat je verrassen door eigenwijze, betrokken, uitgesproken en out of the box performances!


RE-ACT – Poolshoogte

Diverse jongerenproductiehuizen reizen af naar het Havenkwartier om hun podiumkunsten te tonen aan het publiek van Deventer Op Stelten. Van SubSub uit Almere tot De Noorderlingen uit Groningen en van Jeugdtheaterschool Zuidoost in Amsterdam tot de Werkplaats van Deventers eigen Theaterschip.
Productiehuizen waarin jongeren de kans krijgen zichzelf als podiumkunstenaar te ontplooien en performances te ontwikkelen die zij zelf willen maken. Rauw, brutaal, soms experimenteel, maar altijd van ongekend hoog niveau.


RE-ACTION – Poolshoogte

(Zondag 12.30 – 13.00 – Theatherschip)
In drie dagen werken 45 jonge talenten van vier verschillende productiehuizen samen met professionele makers aan een korte performance die wordt gepresenteerd op Poolshoogte. Kom kijken naar de makers van de toekomst!

Reserveer je gratis ticket via theaterschip.nl


Jonge honden – Pret op Recept

Hector, Fifi en Blaffie lopen snuffelend en blaffend rond met hun sjofele baasje Leo om Deventer te gaan verkennen. Van jong tot oud; iedereen mag met de jonge honden spelen en onthoud: ze blaffen erger dan dat ze bijten!


Coup Coup Bye Bye – Rake Klappen

Een micro-revolutie waar Fidel Castro, Garibaldi en Marx nog een puntje aan kunnen zuigen.  Gedurende de voorstelling worden de allerjongsten omgedoopt tot ware revolutionairen die op dappere wijze de strijd aangaan met een hilarische dictatoriale dandy.


Le Bal – Cie Remue Ménage

De verlichte en magische koets komt jouw kant op. Welkom op het bal! Waar de tijd vervaagt en mensen samenkomen, waar dans wint en schoonheid ons omarmt. Als in koninklijke stoet van pracht en praal nemen de dansers en acrobaten op stelten van dit reizende bal je op elegante wijze mee in een wakend sprookje.


Bleu Tenace – Rhizome

6 meter boven de grond, op een sculptuurachtige structuur speelt Fanny Austry een hybride dans die de kalmte van luchtacrobatiek mengt met de schokkerige bewegingen vanuit de Amerikaanse urban dance Krump.


A Paper Life – TAMTAM objektentheater

Pakpapier, en verder niets. Kreukels, stroken, proppen en snippers veranderen voor de ogen van de kijker in acteurs en poëtische scenes. Een voorstelling speciaal gemaakt voor Deventer Op Stelten.


Collapsing Land – La Tournoyante

In Collapsing Land wordt ons leven voorgesteld als een helling, waarbij het steeds moeilijker is om staande te blijven met een uiteindelijke val als gevolg. Met behulp van magneten op de ijzeren helling bewegen de dansers door het leven.


SORISSO – Teatro Só

Eenzaamheid is een terugkerend thema van ‘Teatro Só’  waarin de personages echter niet worden geraakt door wanhoop, maar juist door de dankbaarheid van de herinnering. Een fantasierijke, visueel poëtische en woordeloze voorstelling op stelten waarin de liefde tussen 2 mensen zichtbaar is, ook al is één van hen er niet meer.


Veilige Haven – TiNaNiNaNi

Deventer Op Stelten i.s.m. Poolshoogte

Twee vreemde vogels betreden voorzichtig een verlaten terrein, op zoek naar een veilige haven. Laat je meevoeren in een hallucinerende werkelijkheid, waar de vreemdelingen een manier proberen te vinden om elkaar te begrijpen.


Inertie – Underclouds Cie

Tegelijkertijd kijken naar een kunstwerk en naar een performance. In de voorstelling Inertie blijf je gebiologeerd kijken naar de prachtige bewegingen van zowel de artiesten als van het object. Speels, dromerig, maar ook geometrisch en wetenschappelijk.