Programma Hoogtevrees 2023

Hoogtevrees zorgt weer voor een magisch weekend in het mooie Worpplantsoen. Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt (gratis!) een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 7 t/m 9 juli tovert het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

Vrijdag 7 juli

MonkeyJam – 19:00 – 21:30 uur

MonkeyJam van de muzikale community Colored Monkeys komt naar Hoogtevrees met een eclectische jam die gegarandeerd alle kanten op gaat. Van wereldmuziek tot hiphop en van jazz tot een elektronische jam. Met de passie en het talent dat tijdens de MonkeyJam speelt wordt het altijd een feestje.


Droom Dit – 22:15 – 23:00 uur

Droom Dit maakt Nederlandstalige poëtische teksten over seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende.


Zaterdag 8 juli

Condor Gruppe 15:00 – 16:00 uur

De Antwerpse band Condor Gruppe neemt je mee op een trip langs hun platenkast en brengt zo een ode aan obscure Italiaanse seventies filmsoundtracks en world grooves. Nieuw, retro, tijdloos, bezwerend en instrumentaal: de band is en doet het allemaal.


Bumble B Boy 16:45 – 17:45 uur

Bumble B. Boy is een mislukte kinderfeest entertainer, die het hoopt te maken in de Nederlandse muziekscene met zijn kenmerkende mix van energieke solo live optredens en weird-punk. Verwacht niets, & accepteer alles van Bumble B. Boy als hij imker-kostuum op het podium stuiptrekt op ritmische punkbeats & grillige popmelodieën.


De Jonge Boschfazant & Meindert Talma – 18:30 – 19:30 uur

Sinds 2015 maken filosoof en vogelaar De Jonge Boschfazant (tekstschrijver) en troubadour van het Noorden Meindert Talma (componist) liedjes die ze elke maand zingen in de Kroeg van Klaas te Groningen voor de Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Das Audio Combo is inmiddels de vaste begeleidingsband en het debuutalbum van dit excentrieke duo een feit.


Reverend Peyton’s Big Damn Band – 20:15 – 21:15 uur

Reverend Peyton’s Big Damn Band is een driekoppige Amerikaanse countrybluesband uit Indiana. De band speelt een aanstekelijke mix van vintage blues, deltapunk en swamp en staat elke liveshow voor de volle 100% ‘aan’. Ze speelden o.a. al op Glastonbury, Lowlands en Womad en komen deze keer Hoogtevrees op stelten zetten.


Dez Mona 22:00 -23:00 uur

In de voorbije decennia hield Dez Mona niet op het publiek te verrassen. Nog geen jaar na het weergaloze Lucy, komen zanger Gregory Frateur en zijn gezellen in 2022 aankloppen met het kosmopolitische album ‘Loose Ends’. Hierop wordt hoekige funk vaak afgewisseld met stuiterende discopop. Dez Mona is een funky muzikale trip voor fans van The Bony King of Nowhere, Zita Swoon en Absynthe Minded.


Zondag 9 juli

Wildman 12:30 – 13:15 uur

Wildman is een energieke, gitaar en hammond aangedreven bluesrockband uit Deventer. De muziek kenmerkt zich door strakke gitaarriffs, een gierend orgel, catchy refreinen, en dat allemaal met een dikke dosis energie.


Slim Cessna’s Auto Club – 14:00 – 15:00 uur

Slim Cessna’s Auto Club is de uitvinder van country-gothic. Ze spelen een aanstekelijke mix van country, Americana, blues, soul en punk. Teksten met veel moord en doodslag, drank, drugs en muziek met pedal steel gitaar, banjo, gitaar en contrabas. Staan garant voor een verpletterende live show.


De Toegift – 15:45 – 16:45 uur

Een nieuw geluid uit Zeeland. De Toegift speelt Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt deze band met thema’s over tijd en nostalgie. Begin dit jaar verscheen hun debuutalbum.


Bob Wayne & The Carnies – 17:30 – 18:30 uur

Deze fakkeldrager van Johnny Cash en Willie Nelson zit gemiddeld driehonderd dagen per jaar on the road. Het maakt hem niet uit waar, zolang hij maar kan spelen. Beïnvloed door country, roots, bluegrass, rockabilly, punkrock en hardcore zingt hij met een rauwe stem zijn dito teksten over het leven zoals het is.