OVVIO – Kollektiv Lapso Cirk

Een komisch gevecht tegen de zwaartekracht. In hun Schouwburgshow OVVIO gaan David & Tomás van Kolektiv Lapso Cirk de strijd aan met elkaar én de zwaartekracht. Het gaat een keer mis, maar tot die tijd hebben ze zoveel mogelijk lol.

Terwijl de houten balk maar ternauwernood blijft liggen op het tafeltje balanceert David van Kolektiv Lapso Cirk op een stoel op het uiteinde. Vervolgens balanceert zijn collega Tomás op een stoel op een stoel op het andere uiteinde. Het is alsof je naar twee kwajongens op een podium kijkt waarbij het durfspelletje een beetje op hol is geslagen. Alles moet net iets hoger, net iets extremer en net iets gevaarlijker zijn dan de ander. Gelukkig zijn David en Tomas iets meer dan alleen kwajongens. Ze zijn ook in het bezit van stalen zenuwen en een hele berg circuservaring.

Twee multi-disciplinaire circusartiesten zijn gespecialiseerd in het balanceren en manipuleren van voorwerpen en bewegen zich in het gebied tussen balans en spanning. Daarin testen ze op een speelse manier elkaars grenzen. Dat zorgt voor de nodige zweethanden in het publiek, maar ook hilarische momenten tussen de artiesten. Met niet veel meer dan alledaagse voorwerpen, maar met een overdosis talent creëren de mannen van Kolektiv Lapso Cirk een adembenemende voorstelling in de Deventer Schouwburg.