Productie van Poolshoogte

Oedipus – SubSub

Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap in Almere. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoe ver ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek in deze voorstelling. 

Who do you think you are? Het eeuwenoude Griekse stuk van Sofokles uit het jaar 428 voor Christus over identiteit, roots, keuzes maken en het lot, in een modern jasje. Wie ben je echt en wat vormt je? Zijn dat je roots? Je gender? Je karakter? Je omgeving? In hoeverre heb je daar invloed op? 

Met Oedipus gaat Theatergroep SubSub op zoek naar datgene wat je identiteit vormt en hoe je jezelf verhoudt tot je omgeving. 

Want wie wil je zijn en kan je eigenlijk wel zijn wie je bent? Wanneer of waar voel je je thuis? En wanneer ben je thuis bij jezelf? Oedipus vertelt het verhaal over een jongen die niet weet dat hij geadopteerd is en vlucht voor de voorspelling dat hij zijn vader zal doden en zijn moeder zal trouwen.