Fotograaf: Antonello De Rosa

Moby Dick – Teatro Dei Venti

Nederlandse première

In de bloedstollende voorstelling van Teatro dei Venti gaat kapitein Ahab met zijn bemanning op jacht naar misschien wel het bekendste zeemonster ter wereld: Moby Dick. Dat leidt tot spectaculair zeemanstheater, meeslepende muziek en een grootse confrontatie als apotheose.

De show toont meteen zijn complexiteit: een enorme theatermachine van acht ton en dertien meter hoog, die beweegt op een open plein tussen acteurs, muzikanten, acrobaten, technici en het publiek. Het is het verhaal van Teatro dei Venti enhet ontstaan van een monsterlijk werk, van kruisende lotsbestemmingen, van stormen die vrouwen en mannen omverblazen. Het is ook het verhaal van ons allemaal, van onze dromen en onze obsessies. Een reden om voor te leven of te sterven. 

De epische en nautische setting van Melville’s roman ontmoet het archaïsche geluid van traditionele vaten uit Campania. Dit in een werk dat bestaat uit filosofische reflecties over het onbekende, de besmetting tussen talen uit het Oosten en het Westen en het gebruik van enorme theatermachines.

In deze voorstelling hebben Deventenaren een rol.