Le Complexe de l‘Autruche – Collectif d’équilibristes

Le Complexe de l‘Autruche – Collectif d’équilibristes

Een ongerijmde en profetische fabel

Tien acrobaten delen dezelfde verslaving: rondlopen op handen. In Le Complexe de l’Autruche (het struisvogelcomplex) steekt het gezelschap niet haar hoofd in het zand. Maar draait de wereld wel op haar kop.  

De acrobaten die voor een groot gedeelte van de voorstelling ondersteboven doorbrengen, bieden zo een nieuw perspectief op de wereld. In hypnotiserende groepschoreografieën, vooruitstrevende bedenksels en droogkomische situaties rijgt Collectif d’Equilibristes een voorstelling aan elkaar waar outsiders gevierd worden en de kracht van het collectief tastbaar wordt.

Bijna overal de acrobaten het samen alleen zijn . Want zelfs als ze hetzelfde doen, zijn ze verschillend. Nieuwsgierige wezens met een eigen taal. Sommigen zijn stil, anderen vertellen verhalen. Sommigen bewegen zich in cirkels, anderen in vierkanten.

De struisvogel komt voor onze ogen tot leven en laat gedragingen zien die vanuit de ogen van de mens vreemd of juist vertrouwd zijn: hofmakerij, vluchtgedrag, contact zoeken met een vreemde. Wat we zien is hypnotiserend, onweerstaanbaar grappig en adembenemend tegelijk.


Le Complexe de l‘Autruche is een prachtige vertolking van hoe wij als mensen reageren in een groep.

Speeltijden

Speelduur: 1uur en 15 min

Locatie: Schouwburg

Vrijdag:
20.00 – 21.15

Zaterdag:
14.30 – 15.45
20.00 – 21.15

Zondag:
14.30 – 15.45

Info

Tickets: €8,50 voorverkoop start half juni

Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Land: Frankrijk

Première: Nee