Kamchàtka – Kamchàtka

Kamchàtka – Kamchàtka

Intens, krachtig, eigentijds straattheater

Kamchàtka vormt een spiegel; een spiegel van ons gedrag tegenover de Ander, het Vreemde, het Anders. Bouwen we een toekomst met de leden van Kamchàtka of wijzen we ze af? Kamchàtka brengt eigentijds straattheater dat grenzen overschrijdt en onze menselijkheid bevraagt.

Dialoog met publiek

Acht personages verdwaald in de stad, elk met hun eigen koffer. Zijn het passanten of immigranten? Naïef en nieuwsgierig, hun emoties nauwelijks onder controle. Ze hebben geen idee van onze normen, onze regels en onze manier van leven. Het spel dat ze spelen is zo subtiel dat het werkelijkheid zou kunnen zijn. Daardoor ontstaat ruimte voor dialoog en kan het publiek  actief deel gaan uitmaken van de uitwisseling en het experiment.

De Kamchàtka-karakters zijn eigenaardig. Ze verplaatsen zich samen, als één, ieder met een koffer en een souvenir. Wie zijn zij? Wat doen zij hier? Wat willen ze? Waar komen ze vandaan? Of het nou reizigers of immigranten zijn, het belangrijkste is dat ze hier zijn, bij ons.

Menselijke migratie

Kamchàtka is een makers collectief van verschillende nationaliteiten en disciplines. De leden ontmoetten elkaar voor het eerst in Barcelona in 2006. Gedreven door dezelfde interesses en maatschappelijke thema’s begonnen ze onder de artistieke leiding van Adrian Schvarzstein, intensief te trainen in groepsimprovisatie in de straten van Barcelona en deden onderzoek naar het onderwerp immigratie. Barcelona… een ideale stad om de confrontatie aan te gaan met een samenleving vol tegenstrijdigheden en met diepgaande integratieproblemen.

Sinds 2007 heeft Kamchàtka een eigen poëtische taal gecreëerd rond een trilogie over menselijke migratie – Kamchàtka (2007), Habitaculum (2010) en Fugit (2014) en werd daarmee ongekend populair. Inmiddels heeft de groep opgetreden in meer dan 30 verschillende landen in Europa, Azië en Amerika.

Zien van de ander Kamchàtka is een improvisatieshow waar iedereen bij betrokken is. De voorstelling ontwikkelt zich vanuit spontane gebeurtenissen, er is geen vaststaand script. Elke voorstelling is dan ook

Speeltijden

Speelduur: 60 min

Locatie: mobiel

Vrijdag:
21.15 – 21.45 (Grote Kerkhof)

Zaterdag:
13.00 – 14.00 (Brink)
16.00 – 17.00 (centrum)

Zondag:
13.00 – 14.00 (centrum)
15.30 – 16.30 (Grote Kerkhof)

Info

Leeftijd: Alle leeftijden

Land: Spanje

Première: Nee