Bleu Tenace – Rhizome

It takes a Child to raise a Village / FREE – Corpo Máquina Society

Het is een familie-playground, meedoen is geschikt vanaf 6 jaar.

Twee bolvormige klimrekken, een groot zwart doek, 4 rode lappen en 8 groene touwen vormen het speelveld van It takes a Child to raise a Village / FREE. Voor deze FREE-editiewerkte Corpo Máquina’s artistiek leider Guilherme Miotto de hele zomervakantie van 2023 met acteurs, freerunners en muzikanten in gymzalen in Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het frame van de voorstelling kwam tot stand op basis van de input en voorstellen van kinderen. De voorstelling werd en wordt in theaters en in gymzalen gespeeld. Voor buitenfestivals ontwikkelde Miotto met zijn performers vervolgens een speciale duur-versie waarin kinderen in het publiek uitgenodigd worden om mee te doen. 

“Wat hier gebeurde, was magisch” schreef journalist Wijbrand Schaap naar aanleiding van het work in progress dat hij zag. “De concentratie, de overgave, de zorg was hartveroverend mooi… Hier leren kinderen dat grenzen verlegd kunnen worden, en veiligheid iets is waar je samen voor zorgt.”

Met It takes a Child to raise a Village blaast choreograaf Guilherme Miotto een frisse wind door de kunsten. Het is een serie voorstellen en voorstellingen die, geïnspireerd door kinderen, oproept tot een speelser, vrolijker en dienstbaarder samenleven. Een samenleven waarin we het geluk in onszelf en in elkaar vinden. In een totaal vanzelfsprekende uitwisseling tussen generaties werken kids en theaterprofessionals samen en halen het beste in elkaar naar boven. 

Speeltijden

Speelduur: Doorlopend

Locatie: Havenkwartier (plein)

Zaterdag:
13.00 – 15.30

Zondag:
11.00 – 13.00

Info

Leeftijd: Alle leeftijden, meedoen vanaf 6+