Inertie – Underclouds Cie

Inertie – Underclouds Cie

Circus en beeldende kunst verenigt in een reusachtige mobiele sculptuur

INERTIE van Underclouds Cie neemt ons mee naar de openbare ruimte om een ​​kapotte tol te ontdekken, een leeg volume dat zijn cirkelvormige traject heeft verlaten.

Voor hun vierde creatie heeft het gezelschap Underclouds Cie de unieke keuze gemaakt om een ​​artistieke vorm te kiezen die zowel een installatie als een performance is. Inertie brengt circusartiesten en een beeldhouwer samen om een ​​gigantische mobiele sculptuur te bouwen, die zal evolueren in de openbare ruimte. Toeschouwers ontdekken een gestrande tol, een leeg volume, verlaten van zijn cirkelvormige traject.

In beweging gebracht door twee koorddansers, wordt het verhaal verteld met behulp van de zwaartekracht. Het duo zoekt naar balans of juist onbalans, om dynamiek en rotatie te veroorzaken. Een samensmelting van enerzijds elegantie en poëzie en anderzijds controle en vaardigheid. 

Tussen installatie en performance, circus en dans creëren de twee koorddansers en hun metalen partner een krachtig visueel circusspektakel, waar je naar kunt kijken op je eigen manier: speels of geometrisch, wetenschappelijk of dromerig.

Inertie beleeft tijdens Deventer op Stelten haar Nederlandse première.


Speeltijden

Speelduur: 30 min

Locatie: Brinkpoortplein

Vrijdag:
20.45 – 21.15

Zaterdag:
15.15 – 15.45
20.45 – 21.15

Zondag:
14.30 – 15.00
16.15 – 16.45

Info

Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Land: Frankrijk

Première: Ja