Odyssee

Nederland
 

Theater Gajes is terug met Odysee! De voorstelling beleefde in 2018 haar premiere tijdens Deventer Op Stelten en zal op deze 25e editie de allerlaatste voorstelling van Odyssee spelen in het Worpplantsoen. 

Theater Gajes heeft van het klassieke verhaal “De Odyssee” een wonderlijke, spectaculaire en poëtische voorstelling gemaakt. Het levensgrote schip van Odysseus vaart dwars door het publiek op weg naar huis. Gevaarlijke monsters, verleidelijke nimfen, woedende goden, ze duiken op van alle kanten en dompelen het publiek onder in een unieke theatrale ervaring die alle zintuigen prikkelt. Ondersteund door een team van lokale vrijwilligers zorgt Theater Gajes voor een spannende, ontroerende, humorvolle avond om nooit te vergeten.

Odysseus is de slimste held van iedereen. De Goden houden van hem. Na tien jaar oorlogvoeren in het verre Troje, is het tijd om naar huis terug te keren. Hij gaat aan boord van zijn schip en zeilt vol verwachting terug naar zijn geliefde eiland en naar zijn vrouw. Maar niet alle goden hebben het beste met hem voor. En zo worden Odysseus en zijn bemanning speelbal in een vete tussen de Goden, en lijkt zijn terugreis een onmogelijke opgave te zijn geworden. Hij zal al zijn listigheid nodig hebben om de gevaren die hij onderweg tegenkomt te overwinnen om veilig thuis te komen.

“Gajes schittert tijdens première in Boreeltuin. Niks te gek en nergens sta je verkeerd om te zien wat deze theatermensen in elkaar hebben gezet.”
De Stentor, juli 2018

“It is one of those performances that leave you with your jaw dropped and eyes watered.”
Quote from The Theatre Times – Agata Tumiłowicz-Mazur

“Man weiss gar nicht wo man angesichts vieler Schauplätze zuerst zuschauen mag. Faszinierend!”
Pforzheimer Zeitung, juli 2018

  • Duur: 60 min.

Speeltijden

donderdag 30 juni
22.30-23.30 uur

vrijdag 1 juli
22.30-23.30 uur

Tickets

N.V.T.

Locatie

Worpplantsoen

Op de kaart

Website