Cap au Cimetière

Frankrijk/Chili

Teatro del Silencio brengt tijdens het festival de Nederlandse première van deze intense, rondtrekkende voorstelling over geboorte en dood, over leven en leegte. Ruim 22 professionele acteurs en 30 amateurspelers uit Deventer en omgeving nemen het publiek mee in een surrealistisch verhaal van 60 minuten geïnspireerd op de poëtische tekst ‘Beckett and Godot’ van de Chileense toneelschrijver Juan Radrigán.

De verschillende theater- en circusscènes belichamen de waanzin van de mensheid, de duizeling van miscommunicatie en de absurditeit van ons bestaan.
‘Cap au Cimetière’ (tocht naar het kerkhof) start op de Kapjeswelle en gaat via Onder de Linden naar de Vispoort om te eindigen op het Grote Kerkhof, wat dit jaar wel erg letterlijk wordt vertaald.

De voorstelling wordt in Deventer uitgevoerd met een groep van 40 amateurspelers op het gebied van theater, dans en mime. De amateurs nemen deel aan intensieve workshops van 3 of 4 uur onder leiding van de artistiek directeur van Teatro del Silencio.
Voorafgaande aan de uitvoeringen, tijdens de montagesessies, zullen de amateurspelers samen met de theatergroep de zgn. ‘théatrographies’ met mime en beweging composeren en repeteren.

  •  Nederlandse première

  • Teatro del Silencio was eerder in Deventer te zien, in 2015, met ‘Doctor Dappertutto’.

Speeltijden

vr 5 juli
20.45 uur

za 6 juli
13.30 en 20.45 uur

zo 7 juli
13.30 uur

Locatie

Kapjeswelle, Onder de Linden, Grote Kerkhof

Website

Voorstellingssponsor

Centrumgarage Logo