René

Duitsland - België

“René” staat voor raakvlak – een rechthoekig speelvlak waarin twee dansacrobaten op zoek gaan naar hun vrijheid binnen één centraal thema: het principe van het eeuwig herhalende heen-en-weer (en heen en weer...). 

Dankzij de combinatie van precisie en speelsheid evolueert “René” van eenvoudige bewegingen naar een acrobatische dynamiek. Daarbij wordt de nadruk gelegd op het plezier van de zoektocht naar variatie en diversiteit binnen iets wat eigenlijk niet lijkt te veranderen. 

Beide acrobaten hebben hun eigen en gelijkwaardige rol in een gedetailleerde en nauwgezette compositie. Er is geen ruimte voor vergissingen. Bovenop dit vakmanschap legt René het menselijke aspect bloot van het echte samenwerken. Aandacht delen, synchroniseren, solidair zijn, pogingen doen, doorzetten, succes behalen en falen. Nooit alleen maar altijd samen. Iets laten lukken, of het nu de totale overgave aan een onmogelijk systeem van tellen is, of het omarmen van de race naar de eindstreep van een precies gechoreografeerde bewegingspartituur.

  • Duur: 30 min. 

Speeltijden

vrijdag 1 juli
20.30-21.15 uur

zaterdag 2 juli
20.30-21.15 uur 

zondag 3 juli
13.30-14.15 uurTickets

N.V.T.

Locatie

Grote kerk / Lebuinuskerk

Op de kaart

Website