Speciaal voor Deventer Op Deventer zijn er tijdens het festivalweekend documentaires over het leven van straatartiesten en straattheater te zien in theatercafé en filmhuis MIMIK.

They call me Busker & Eindelijk, de film

They call me Busker

Straattheater lijkt zo simpel, maar is het zeker niet. Een kijkje achter de schermen bij Steven Luca, die internationaal furore maakt met zijn pop François Blanc, de schilder.

Straattheater spreekt tot de verbeelding. Maar achter deze façade van nieuwsgierigheid, gelach, clownerie en illusie schuilt een harde realiteit. Performen op straat is intensief: zowel fysiek als mentaal moet de busker stevig in zijn schoenen staan: “it better be good”. Steeds opnieuw voert hij een fascinerende strijd om de aandacht van passanten te kapen en vast te houden. Nieuwe locaties, complexe lokale wetten en onverwachte weersomstandigheden vergen creativiteit en vakmanschap. Een documentaire over het ongekende leven van een straatartiest en poppenspeler. Een aangrijpende blik backstage, zonder de magie van het straattheater te doorprikken.

    • Duur: 70 min.


 

Eindelijk, de film

‘De Stijle, Want…’ is al ruim vijfendertig jaar actief en succesvol met hun absurdistische straattheater shows in binnen- en buitenland. Zij staan aan de wieg van reizende straattheaterfestivals zoals het vroegere Boulevard of Broken Dreams en het nog steeds rondreizende festival De Parade. De huidige drie hoofdpersonen, Harrie Verkerk, Rob van Gestel en Adrie Pinxten, bereiken langzaamaan de pensioengerechtigde leeftijd. En hoewel de een er tot z’n dood mee door wil gaan, droomt de ander stiekem van een ‘rustige oude dag’.

    • Duur: 58 min.

 

Foto: Geert Snoeijer

Speeltijden

They call me Busker

Zaterdag 2 juli
17:30
€ 10,00 TICKETS

Zondag 3 juli 
10:30
€ 10,00 TICKETS

Eindelijk, de film
Zaterdag 2 juli
17:00
€ 10,00 TICKETS


Zondag 3 juli 
10:40 
€ 10,00 TICKETS

Locatie

MIMIK
Achter de Muren Vispoort  8- 10

Website