Muziekfestival

Hoogtevrees is terug tussen de bomen van het mooie Worpplantsoen aan de IJssel. Het wordt weer een magisch weekend begin juli. Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 1 t/m 3 juli tovert het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

Programma

Vrijdag 1 juli  
MONKEYJAM (19.30 – 23.00 UUR)

Het afgelopen jaar trok de MonkeyJam karavaan van Colored Monkeys door heel Deventer met elke keer een ander thema: van wereldmuziek tot hiphop en van jazz tot een elektronische jam. Bij elke editie werd de verbinding opgezocht met één van de muzikale communities die Deventer rijk is. Tijdens de seizoensafsluiter op Hoogtevrees komen al deze muzikale werelden samen tijdens een eclectische jam die gegarandeerd alle kanten op gaat. Deventer: komt u zien hoeveel muzikaal talent er in deze contreien te vinden is en ervaar hoe vloeiend de universele taal van muziek gesproken kan worden op basis van pure improvisatie.

Zaterdag 2 juli
JIMMY DIAMOND (15.30 – 16.30 UUR)

Jimmy Diamond neemt je mee naar de americana en rootsrock van de jaren zeventig, doordrenkt met moderne indierock. Muziek die staat voor een episch geluid door middel van rauwe gitaren en pedal steel.

LOUPE (17.00 – 18.00 UUR)

Loupe is een viertallige vrouwelijke band die na hun goed ontvangen eerste single ‘Leave Me There’ afgelopen najaar hun eerste EP ‘Older’ releasten. Dromerige indie-rock, met een rauw randje en veel kwetsbaarheid, maar ook stevige drumpartijen, wisselen zich naadloos af.

KEEP DANCING INC. (18.30 – 19.30 UUR)

De naam van deze eclectische Franse indiepop band, Keep Dancing Inc., mag je gerust letterlijk opvatten, want met hun energieke liedjes en opzwepende melodieën is stilstaan geen optie. Ze spelen een verfrissende combinatie van new wave, synthpop en rock.

SNAPPED ANKLES (20.00 – 21.00 UUR)

Bij Snapped Ankles zul je op het geluid moeten afgaan aangezien deze Londense “bos sjamanen” geheel zullen opgaan in de setting van het Worpplantsoen. Met hun camouflage-achtige outfits en met bizarre, eigengemaakte muziekinstrumenten uit hout spelen ze gelukkig een stevige en goed hoorbare set synthpunk, krautrock en postpunk.

PERSONAL TRAINER (21.30 – 22.30 UUR)

Personal Trainer, de band van Willem Smit, staat steeds in wisselende formatie op het podium, nagenoeg zonder te repeteren.
Smit (Palio Superspeed Donkey en Canshaker Pi), die de beste indierock van de lage landen heeft gemaakt, wilde eens iets anders. Personal Trainer is meer een concept dan een echte band, want de line-up ligt alles behalve vast. Enkel Smit is vast lid, de rest is elke keer een andere verzameling bevriende muzikanten, voornamelijk uit de Amsterdamse scene. Ze spelen catchy en noisy pop songs met rock roots.

Zondag 3 juli
OH WHALE (13.00 – 13.45 UUR)

Alternatieve/art rock band Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige, soms ongemakkelijke uitbarstingen. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion.

KAMEEL (14.15 – 15.15 UUR)

Muzikaal orkaan Kameel is een energiek Vlaams trio dat instrumentale songs speelt die uit een heerlijke potpourri aan stijlen put. Denk aan blues, free jazz, surf, psychedelica, avant-garde, pop en stevige (prog)rock. Soms dansbaar, op andere momenten grillig, krom of hoekig, maar altijd zonder compromis.  

THE SHIVAS (16.00 – 17.00 UUR)

Live shows zijn de grote liefde The Shivas uit Portland. Het zijn bombastische, explosieve en door en door gemeenschappelijke live rock and roll ervaringen waar barrières tussen de band en hun publiek lijken op te lossen in zweet en geluid. Hun inspiratie lijkt in de psychedelische jaren zestig te liggen maar zijn ook niet vies van een flinke dosis ouderwetse country. Het resultaat is een verzameling verrassend eigentijdse popliedjes.

THE MAUSKOVIC DANCE BAND (17.45 – 18.45 UUR)

De leden van The Mauskovic Dance Band zijn graag geziene gasten vanwege hun funky energie. Ze mixen Afro-Colombiaanse cumbia en Latijns-Amerikaanse invloeden van hun voorouders met een flinke dosis disco. Een tropisch dansfeest gegarandeerd!
Hun muziek is gelaagd, wild, dansbaar en eindigt live vaak in een indrukwekkende jamsessie met gitaren, keyboards, synths, drums, maracas, koebellen en meer. Ze brengen het beste van alle plekken op de wereld samen met hun psychedelische jaren zeventig- en tachtigmuziek uit Latijns-Amerika.

Tickets

N.V.T.

Locatie

Worpplantsoen

Op de kaart

Website