Speciaal voor Deventer 1250 jaar bouwt de Franse kunstenaar Olivier Grossetête tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ een aantal metershoge torens en objecten van karton. Samen met inwoners en festivalbezoekers worden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuinus waarmee Deventer is gesticht. De bouw vindt plaats vanaf 28 juni in de Grote of Lebuinuskerk. De kartonnen bouwwerken gaan tijdens het festival (6-8 juli) op het Grote Kerkhof de hoogte in. Hiervoor zijn 1250 (!) bouwers nodig. Dus geef je op, of loop gewoon naar binnen en bouw mee!


1250 bouwers gezocht!

Olivier Grossette Ontwerp Deventer

In 2018 bestaat Deventer precies 1250 jaar. Speciaal hiervoor heeft Olivier Grossetête ontwerpen gemaakt van twee torens en een replica van het kerkje van Lebuïnus. Het nabouwen van deze bouwwerken gebeurt samen met inwoners van de gemeente Deventer en omstreken. Met maar liefst 3800 kartonnen dozen, 750 rollen tape, zonder machines, maar met heel veel helpende handen!

Vanaf donderdag 28 juni zijn er per dagdeel minimaal 40 bouwers nodig. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud!
Je kan individueel meedoen of als groep. Als vereniging, bedrijf, sportteam, familie, met je klas of school, woongroep of hobbyclub. Ook kun je tijdens de workshops gewoon binnenlopen in de kerk en meebouwen. Zelfs al is het maar een uurtje of moet je eerder weg. Alles is mogelijk! Tijdens ‘Deventer Op Stelten’ worden de gigantische bouwwerken opgebouwd op het Grote Kerkhof, samen met publiek. Aan het eind van het festival wordt het geheel op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald.

Bouw mee!

Locatie:      Grote of Lebuinuskerk en Grote Kerkhof
Data:           donderdag 28 juni t/m zondag 8 juli 2018
Leeftijd:      van 9 tot 99 jaar
Voertaal:     Nederlands en Engels

SCHRIJF JE HIER IN ALS INDIVIDU >

SCHRIJF JE HIER IN ALS GROEP >

 

                      Beeldbepalend evenement logo                       smurfit kappa logo in jpg smurfit kappa  1250 logo