In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat mag gevierd worden!

Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. Deze missionaris droeg de naam Lebuïnus. Met de komst van Lebuïnus werd de fundering van de stad Deventer gelegd.

In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat mag gevierd worden! Deventer is één van de oudste steden van ons land. In die 1250 jaar is er veel veranderd. De eens zo kleine nederzetting aan de IJssel groeide uit tot een Hanzestad, boekenstad en tegenwoordig ook evenementenstad met internationale allure. En het kerkje? Dat is nu de Grote of Lebuinuskerk die zo kenmerkend is voor de Deventer skyline.

Dit jaar viert de stad met een groots programma het bestaan van Deventer. Eén jaar vol muziek, evenementen, sport, theater, congressen en exposities om het bestaan van onze stad te vieren, terug te kijken én vooruit te blikken. 12 maanden lang is er in de gemeente bijna iedere dag iets te doen ter ere van het 1250-jarige bestaan van Deventer. Ook tijdens 'Deventer Op Stelten' zal er nadrukkelijk aandacht worden besteed aan het feit dat Deventer 1250 jaar bestaat. 

Kijk voor meer informatie op: www.deventer1250.nl

Deventer 1250 jaar