Deventer Op Stelten presenteert.... in de Deventer Schouwburg

Wie niet kan wachten tot Deventer Op Stelten weer terug is deze zomer, kan in de Deventer Schouwburg terecht om toch een beetje 'Op Stelten' sfeer te proeven. 

Dit jaar haalt de Deventer Schouwburg het buitentheater naar binnen. Ischa Arnoldus, hoofd programma, productie, stad & innovatie &  Adrie van Essen, artistiek leider Deventer Op Stelten/ Events dEVENTer vormen samen het programmateam in deze samenwerking.

>Adrie van Essen van Deventer Op Stelten/dEVENter: "Door het jaar heen ben ik aan het scouten voor Deventer op Stelten. Af en toe kom je een interessante of spectaculaire voorstelling tegen. Soms past de voorstelling dan helaas niet in het concept, of is het niet beschikbaar voor het festival. Op het podium van Schouwburg Deventer kunnen we juist deze voorstellingen laten zien onder de naam ‘Deventer op Stelten presenteert".

>Ischa Arnoldus van Deventer Schouwburg: "Ik kijk erg uit naar deze intensivering van de samenwerking, we kunnen elkaar hierin alleen maar versterken en de liefhebbers van dit genre een hele mooie serie bieden. Adrie en ik vullen elkaar geweldig aan op het gebied van kennis en connecties met interessante makers. Samen maken we dit mooie programma nog sterker". 

In seizoen 22/23 vallen deze voorstellingen onder ‘Deventer Op Stelten presenteert’:

1. Jakop Ahlbom - Vielfalt  | 3 februari 2023
De charismatische goochelaar Jakop Ahlbom keert na ruim tien jaar terug in Nederlandse theaters. Met de internationale succesvoorstelling Vielfalt wordt het publiek meegevoerd in een surrealistische film, dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. >Meer info & tickets

2. Tall Tales Company - A Clockwork Orange | 23 maart 2023
Tall Tales Company neemt je in A Clockwork Orange mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. Beleef de redeloze grenzeloosheid van bendeleider Alex en zijn companen in acrobatische hoogstandjes in het theater. De voorstelling balanceert net als de film en het boek op een grens van humor, weerzin en fascinatie. > Meer info & tickets

3. Panama Pictures - Vanishing Point XL | 17 mei 2023
In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt... >meer info & tickets

Voorafgaand aan de voorstelling Panama Pictures op 17 mei 2023 in Deventer Schouwburg, presenteert Deventer Op Stelten haar programma van het festival 2023 aan de pers en publiek in een van onze foyers. De voorstellingen voor seizoen 2023/2024 worden in het voorjaar bekend gemaakt. Binnenkort verschijnt hier meer nieuws over op beide websites. 


A Clockwork Orange

Tall Tales Company 

A Clockwork Orange

Een tijdloos acrobatisch & humoristisch spektakel over de schoonheid, grenzen en aantrekkingskracht van geweld (15+).

Tall Tales Company neemt je mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. De voorstelling A Clockwork Orange is een circusbewerking geïnspireerd op de gelijknamige cultklassieker van Anthony Burgess, in 1971 verfilmd door Stanley Kubrick. Precies vijftig jaar na het verschijnen van de film brengen zes circusartiesten dit verhaal tot leven. Beleef de redeloze grenzeloosheid van bendeleider Alex en zijn companen in acrobatische hoogstandjes in het theater. De voorstelling balanceert net als de film en het boek op een grens van humor, weerzin en fascinatie.

We leven in een wereld waarin steeds verdergaande maatregelen worden genomen om het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten, maar gaat dit niet ten koste van onze rechten als individu? Zitten we gevangen in regelgeving en een voor ons bepalend systeem? Met A Clockwork Orange kan je in een wereld stappen waarin je je even niet aan de regels hoeft te houden. Maak kennis met de extremen van het menselijk lijf en de krachten die vrijkomen in deze one-of-a-kind circusvoorstelling!

NB. Deze voorstelling is geschikt voor de leeftijdscategorie 15+. Let op, de voorstelling bevat beelden van (seksueel) geweld die als schokkend kunnen worden ervaren.

“Deze gewaagde voorstelling is hard en tegelijk ook sierlijk, grimmig en schokkend, gewelddadig en ze bezit schoonheid. […] De ultieme circusact. Maar dan geheel anders.” Kester Freriks, Theaterkrant

  • Duur: 70 min.

Datum 

Vrijdag 23 maart 2023

Tickets

€25,- 

Verkrijgbaar bij de Deventer Schouwburg

Locatie

Deventer Schouwburg 
Leeuwenbrug 2
7411 TJ Deventer