High tea – Jelicious

High tea – Jelicious

There is always time for tea

Gaat u mee een eindje wand’len? Vroeg de tafel aan de schemerlampen.

Met het project MEUBELSTUKKEN brengt Jelicious het meubilair in beweging. De makers lieten zich inspireren door de periode La belle époque.

Het is een ode aan rijke materialen. Een gracieuze wereld van kleuren en weelderigheid die als een verzameling van bonte curiosa tot leven is gebracht. Het eerste meubelstuk was De Tafel, dit seizoen presenteert Jelicious Lux, de levende Schemerlampen in de wandelende voorstelling High tea. 

In veel landen en culturen is het drinken van thee tot een kunstvorm verheven. Daarnaast wordt sinds eeuwen de theeceremonie gebruikt om bij elkaar te komen voor de gezelligheid en om te praten. Uit de normaalste dingen komen grote inzichten voort, thee drinken is het meest alledaagse dat wij kennen. Alledaagsheid is de werkelijkheid. De les van de theeceremonie is namelijk net zo simpel als diep, elk moment in het leven is uniek en zal nooit een tweede keer gebeuren.

In de wereld van Jelicious genieten de meubelstukken tijdens hun eigen vormgegeven ceremonie van een kopje verbeelding met een schepje poëzie en een wolkje van magie.

Theater Jelicious komt uit Utrecht en is in 2008 opgericht door Jelleke Jorritsma. De acts van Jelicious onderscheiden zich door de extra hoge stelten en de fantasierijke vormgeving van de kostuums. Prachtige keurrijke stoffen versierd met borduursels en ontelbaar veel smokwerk en kraaltjes. Grotendeels louter handwerk. Met heel veel kopjes thee en liefde gemaakt. 

Speeltijden

Speelduur: 45 min

Locatie: Brink

Vrijdag:
20.45 – 21.30
22.15 – 23.00

Zaterdag: 13.45 – 14.30
15.45 – 16.30
20.45 – 21.30
22.15 – 23.00

Zondag:
14.00 – 14.45
15.45 – 16.30

Info

Leeftijd: Alle leeftijden

Land: Nederland

Première: Ja