Productie van Poolshoogte

HIERZO! – Het Theaterschip

Over Theaterschip: Het Theaterschip is de plek in Overijssel waar jongeren en jongvolwassenen de kans krijgen zich te ontwikkelen als podiumkunsttalent: als theatermaker, speler, performer, danser of interdisciplinair. We creëren kansen voor jongeren met ambities richting het kunstvakonderwijs en jonge professionals die hun eerste stappen zetten binnen het culturele werkveld in Oost-Nederland. 

Het Theaterschip ziet een urgent belang voor cultuur als aanjager van de dialoog tussen generaties. Het Theaterschip organiseert daarom samen met Generatie Z activiteiten waarmee jongeren de mogelijkheid krijgen zich uit te spreken en daarmee invloed hebben op een toekomst die hen kansen blijft bieden. 

Over de performances: In acht weken tijd hebben de deelnemers van de Werkplaats Theater hun eigen en unieke makerschap onder de loep gelegd. Wie zijn zij als maker? Waar zit hun noodzaak? Wat moet er verteld en gezien worden?  

De deelnemers van de Werkplaats Theater hebben onderzocht, ontdekt en ontwikkeld, wat resulteert in vier eigen en noodzakelijke performances die tijdens Poolshoogte te bewonderen zijn. Durf een kijkje te nemen in de wonderlijke wereld van deze jonge makers die in de startblokken staan.