Free to be free – Sites of Memory

Première 4 voorstellingen!

Hoe vrij ben je om vrij te zijn? Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde. Free to be Free is de nieuwste locatievoorstelling van Sites of Memory over vrijheid en verzet. Van de Lebuinuskerk tot naast de IJssel, deze voorstelling neemt het publiek mee langs verhalen en plekken die verbonden zijn aan de koloniale geschiedenis van Deventer.  

We kunnen veel leren van de vrijheidsstrijders uit het verleden en zeker ook van de mensen die zich vandaag de dag hard maken voor vrijheid. Hoe werd vrijheid toe en nu bevochten? Welke vormen van opstand en verzet zijn bekend? Aan de hand van dans, theater, poëzie en muziek komen verhalen tot leven. Verhalen over vrijheid en verzet in het verleden, het heden en de toekomst. 

Deze voorstelling is speciaal voor Deventer op Stelten gemaakt. 

Deze voorstelling is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie én het VSBfonds.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto: ‘Iedereen doet mee’.

SAMEN VRIJ!

Op 1 juli a.s. herdenken we in Nederland met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Samen vieren we de vrijheid! Van Rivierenwijk naar Borgele en Keizerslanden naar Zandweerd kunnen bewoners meedoen aan de viering door een gratis maaltijd op te halen, mee te koken, mee te praten en te genieten van een leuk cultureel programma. Dialoog en ontmoeting staat centraal, want vrijheid vier je samen! Voorafgaand de viering op 1 juli zijn er diverse activiteiten. Lees meer en meld je aan >

SAMEN VRIJ! is een project van het Etty Hillesum Centrum i.s.m. Deventer Cultuur Club, Deventer Op Stelten, Studio EM, Gemeente Deventer en Fonds voor Cultuurparticipatie.