ECHT – Mobil&Voorsluis

ECHT – Mobil&Voorsluis

Tragikomedie over de liefde

ECHT is een schaamteloze komedie vol hilariteit en herkenning, omdat samenleven soms wel errûg moeilijk is.

Artiestenechtpaar ‘De Magnifico’s’ treedt al jaren op met hun variétéshow waarin zang, dans en goochelkunsten centraal staan. Waar de een gaat voor entertainment, omarmt de ander de hoge kunsten, opera, ballet en klassieke muziek. De Magifico’s kunnen helaas niet langer de schone schijn van een perfect huwelijk ophouden en hun ego’s blijken groter dan er ruimte is op het podium. 

Het artiestenechtpaar ‘De Magnifico’s’ wordt gespeeld door Mobil&Voorsluis (Aat Dirks en Merel Voorsluis) die in het ‘echte’ leven ook getrouwd en artiesten zijn. En dat is zeker geen toeval… 

Merel Voorsluis: “We stellen ons kwetsbaar op door inzichtelijk te maken dat achter het uiterlijke vertoon van de glitter en glamour en van een ogenschijnlijk goed huwelijk heel wat moeilijkheden, verdriet en frustraties schuilgaan. We hebben er bewust voor gekozen te laten zien wat normaal achter gesloten deuren blijft, maar waar iedereen zich in kan herkennen. In deze tijd van hyperindividualisatie vinden wij de zorg, de aandacht en het accepteren van elkaars minder mooie kanten belangrijk. Dat biedt troost.”

De voorstelling ECHT kan worden gezien als een tragedie vermomd als komedie: het publiek lacht maar ervaart tegelijkertijd een ongemakkelijk gevoel, alsof het niet de bedoeling is dat je achter de voordeur van De Magnifico’s kijkt. Of zijn het eigenlijk Aat&Merel zelf?

Voorsluis: “De titel van de voorstelling ECHT verwijst naar echtpaar en echtscheiding. In het theater zie je het echte leven en in het echte leven theater.”

Speeltijden

Speelduur: 30 min

Locatie: ’t Klooster

Vrijdag:
20.00 – 20.30
21.45 – 22.15

Zaterdag:
15.30 – 16.00
20.00 – 20.30

Zondag:
13.00 – 13.30
14.30 – 15.00

Info

Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Land: Nederland

Première: Nee