Collapsing Land – La Tournoyante

Collapsing Land – La Tournoyante

In Collapsing Land wordt ons leven voorgesteld als een helling, waarbij het steeds moeilijker is om staande te blijven met een uiteindelijke val als gevolg. Met behulp van magneten op de ijzeren helling bewegen de dansers door het leven.

Het lijkt alsof ze dronken zijn onder hun lantaarnpaal, wiebelend in hun schoenen. Ze zoeken naar evenwicht op een hellend vlak. Ze klampen zich vast, klimmen, glijden, rollen, springen en vallen weer neer. Ze steunen op elkaar, raken los, verankeren zich, bewegen, laten los, beklimmen, draaien rond en verwoorden het drama van de instorting en de hoop daartegen te vechten. Deze acrobaten, bergbeklimmers, astronauten bevragen de zwaartekracht in al haar facetten. Het verhaal gaat over menselijke kwetsbaarheid en veerkracht, over vallen en opstaan.

Simon Carrot, directeur en artistiek leider van La Tournoyante: “Collapsing Land is een meditatie over de instorting van onze wereld. Het gaat over de onstuimige stormloop die zowel het gevolg als de oorzaak is van een ineenstorting. ́ De show stelt ons determinisme ter discussie: wat beweegt ons ondanks onszelf? Door middel van beïnvloedingssystemen – cultureel, politiek, economisch en sociaal, technologie en media – lijken mensen steeds minder controle te hebben over hun keuzes. Op verschillende terreinen van ons leven hebben we het gevoel ‘onteigend’ te zijn, zonder dat we in staat zijn de mechanismen te identificeren die ons regeren en ons op verraderlijke wijze in een beweging duwen waarover we de controle zijn kwijtgeraakt. Collapsing Land is de allegorie van een drift, de weerspiegeling van de menselijke machine in beweging.”

De speelruimte belichaamt een territorium, een deel op de aardbol of ergens in de ruimte. We weten niets over de personages die het bevolken, behalve dat ze op ons lijken. Zes wezens, gevangen in hun eigen realiteiten, kruisen elkaar, ontmoeten elkaar of negeren elkaar. Ieder van hen verlangt, net als wij, naar vrijheid, droomt ervan te ontsnappen. De drift komt in een vicieuze cirkel terecht. Wat stabiel leek valt weg. Het is moeilijk om een ​​hectische race te stoppen. Hoe snel moet je bewegen om sneller te gaan dan de tijd? Is de mensheid suïcidaal? Er wordt niet langer overeenstemming bereikt over standpunten en de meningsverschillen lopen uit de hand. Collapsing Land nodigt de toeschouwer uit om naar het verloop van de geschiedenis te kijken vanuit nieuwe perspectieven.

Speeltijden

Speelduur: 60 min

Locatie: Nieuwe Markt

Vrijdag:
21.00 – 22.00

Zaterdag:
14.00 – 15.00
21.00 – 22.00

Zondag:
14.00 – 15.00

Info

Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Land: Frankrijk

Première: