CODE – Justice in Motion

CODE – Justice in Motion

Boordevol adrenaline, stunts en live rapmuziek

Een  verhaal over de georganiseerde misdaad en haar jonge slachtoffers. Er is geen uitweg, of toch?

De telefoon trilt… een bericht… tijden, cijfers, aanbiedingen… en een waarschuwing. Alles in code. Zo jong en zo onrustig. Thuis, op school, op straat.

CODE is een adembenemende mix van fysiek theater, parkour- en trialbike-stunts, live muziek en rap. Op een set geïnspireerd op skateparken, laten de atletische performers zien wat er gebeurt met jongeren die in aanraking komen met georganiseerde drugscriminaliteit.

Steeds meer jongeren raken op jonge leeftijd verzeild in de drugscriminaliteit of lopen met een mes op zak. Het lijkt zo makkelijk geld verdienen en zoveel lucratiever dan een baantje bij de supermarkt, maar eenmaal in de organisatie gezogen is het heel moeilijk om er weer uit te komen en de negatieve gevolgen kunnen enorm zijn.

Jongeren kunnen tegenwoordig heel makkelijk in contact komen met criminaliteit en (drugs)bendes. Ze lijken meer dan ooit vatbaar hiervoor. Hoe is dit mogelijk en wat kan er gebeuren met jou en je omgeving? Dit wordt zichtbaar gemaakt in de spectaculaire voorstelling CODE, met jonge mensen in de hoofdrol. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van County Lines en Knife Crime slachtoffers en daders.

Wat kunnen we doen? Justice in Motion komt met een ‘aansprekende’, bij de doelgroep passende aanpak. De taal van de jeugd wordt gesproken en er is ook plek voor hoop, vriendschap en perspectief voor de toekomst. Speciaal voor Deventer trekken we het project breder dan enkel de voorstelling alleen. Het gezelschap uit Engeland komt een week eerder naar Deventer toe om samen met jongeren uit Deventer een extra deel aan de voorstelling toe te voegen. Bij de werving van de jonge deelnemers zijn jongerenwerk Raster en Burnside betrokken.

CODE is een relevant verhaal dat gaat over het hier en nu. Een verhaal dat verteld moet worden.

Belangrijke thema’s worden verpakt in spectaculaire stunts en visuele ideeën.

Speeltijden

Speelduur: 45 min

Locatie: Beestenmarkt

Vrijdag:
22.00 – 22.45

Zaterdag:
16.15 – 17.00
22.00 – 22.45

Zondag:
13.00 – 13.45
16.15 – 17.00

Info

Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Land: Engeland

Première: