Productie van Poolshoogte en Deventer Op Stelten

ARK – Dansnest

Metaforisch ARK zet je stiekem aan het denken. Twee dansers moeten samen voorkomen dat een enorm object niet voorbij een desastreus kantelpunt komt. ARK van Dansnest klinkt verdraaid bekend…

Een object ligt bewegingsloos op de grond. Een object dat er van alle kanten anders uitziet. Twee dansers proberen de massa in beweging te krijgen. Ze verkennen de mogelijkheden en dansen ieder op zijn eigen manier. Speels en vloeiend, ruw en risicovol. Met invloeden van freerunning. Maar hoe hard ze ook werken, ze kunnen het niet alleen. Ze hebben elkaar nodig om het enorme probleem in hun midden onder controle te krijgen het moment van onomkeerbare kanteling te voorkomen.

De toeschouwer zal het voelen knagen. Een probleem dat groter is dan zij zelf, dat niet voorbij een kritiek kantelpunt moet komen… Waar kennen we dat van? ARK verbeeldt op een slimme, spectaculaire manier onze maatschappelijke worsteling met klimaatverandering en zet de kijker stiekem aan het denken. Over druk die we op elkaar uitoefenen die het probleem vergroten en ons onvermogen om samen één juiste beweging in gang te zetten om een leefbare wereld ook in de toekomst zeker te stellen. Een boeiende voorstelling van jonge professionals op talentenpodium Poolshoogte in samenwerking met Deventer Op Stelten.