A Paper Life – TAMTAM objektentheater

A Paper Life – TAMTAM objektentheater

A Paper Life Bruin pakpapier in de hoofdrol

“We willen mensen graag anders naar de dagelijkse werkelijkheid laten kijken. Een fragiel papieren leven met al zijn kreukels en scheuren.”

TAMTAM  objektentheater komt met de beeldende voorstelling A Paper Life. Deze keer niet met een keur aan objecten, maar met maar één materiaal: stevig bruin pakpapier en verder niets. Het decor bestaat uit een grote rol eenvoudig pakpapier en een lange tafel. Want het talent van pakpapier is oneindig. Nou ja in ieder geval tot de rol op is.

“Door scheuren, kreuken, vouwen en proppen ontstaat er een papieren wereld bevolkt door papieren wezens. Wat meestal slechts de verpakking is en weggegooid wordt speelt nu de hoofdrol. Een waardeloze prop blijkt ineens een gerimpeld levend wezen. En zo wordt de fantasie aan het werk gezet. Kreukels, stroken, proppen en snippers veranderen voor de ogen van het publiek in acteurs in poëtische scenes”, aldus Gérard Schiphorst van TAMTAM. Er is geen tekst, zodat de verbeelding optimaal haar werk kan doen en je als toeschouwer gaat geloven in dit papieren leven. Schiphorst componeerde speciaal voor de voorstelling een meeslepende soundtrack, waarin ook het prachtige ‘After Silence’ van Oleg Fateev en Simone Sou een plek heeft gekregen.

De inhoud van de voorstelling is verbonden met twee kijkkasten met landschappen erin die TAMTAM maakte voor de expositie ‘Nederland in 150 landschappen’ die deze zomer in de Bergkerk te bezoeken is.Ze laten het IJssellandschap in de IJstijd en de Eindtijd zien. Met enkel papier als materiaal wordt de reis gemaakt van de oertijd naar de huidige tijd en zien we wezens en landschappen zoals die bestaan zouden kunnen hebben. “De diorama’s zijn verstilde theatrale landschappen, het zouden zo decors van een film of opera kunnen zijn. Via de bijbehorende soundtrack wordt de verbeelding aan het werk gezet en kan het publiek een eigen verhaal bij de landschappen bedenken.”

Door met maar één materiaalsoort te werken – papier – werden we behoorlijk uit onze comfortzone gehaald en moesten we terug naar de basis van het objectentheater.
– TAMTAM

A Paper Life gaat in première tijdens Deventer Op Stelten en wordt gespeeld in de Bergkerk.

Speeltijden

Speelduur: 30 min

Vrijdag:
20.00 – 20.30 (Bergkerk)
22.30 – 23.00 (Bergkerk)

Zaterdag:
13.30 – 14.00 (Bergkerk)
15.45 – 16.15 (Bergkerk)
20.00 – 20.30 (Bergkerk)
22.30 – 23.00 (Bergkerk)

Zondag:
13.00 – 13.30 (Bergkerk)
15.30 – 16.00 (Bergkerk)

Info

Leeftijd: 8+

Land: Nederland

Première: Ja